Els sindicats asseguren que el seguiment de la vaga a la química ha estat massiu

Diuen que a les principals empreses. el 100% de la plantilla no ha anat a treballar. Al polígon químic sud l’acte central s’ha dut a terme davant les portes d’IQOXE on més de 300 treballadors del sector han fet un minut de silenci en record als dos treballadors que van morir a causa de l’explosió de tot just ara fa un mes.

Minut de silenci davant les portes d’IQOXE per recordar els dos treballadors morts a causa de l’explosió en aquesta química d’ara fa tot just un mes. Més de 300 persones s’han concentrat davant aquesta empresa. Aquest ha estat l’acte central del matí de vaga, la primera jornada d’aturada de la història del sector químic a Tarragona. Els sindicats valoren molt positivament el seguiment d’aquesta vaga, asseguren que a les grans empreses l’aturada és del 100%. Els sindicats reclamen millors condicions de treball i acabar amb els subcontractes i ampliar les plantilles.

UGT i CCOO diuen que la vaga és per mantenir tot el sector químic i no per destrossar-lo. Defensen que l’aturada és important per reclamar a empreses i administracions millors protocols de seguretats pels treballadors de les empreses químiques i els ciutadans que viuen a tot l’entorn.

L’aturada al polígon sud s’ha desenvolupat sense cap incidència. Diversos piquets informatius han tallat els accessos en algunes empreses i han obligat en alguns treballadors i transportistes a recular i no poder accedir a les químiques. En alguns punts s’han organitzat petites barricades.  Tot i això s’han garantit els serveis mínims.