Seguiment massiu de la vaga al polígon químic nord

Tot i que les empreses han pogut continuar amb la seva producció gràcies als serveis mínims, les empreses del Polígon Químic Nord han vist alterada gairebé del tot la seva activitat normal.

Jornada totalment tranquil·la al polígon químic nord situat a La Pobla de Mafumet on durant tot el matí no s'ha pogut veure cap de les habituals entrades i sortides de vehicles pesants a les principals empreses que tenen les seves plantes al llarg de l'avinguda de la Química.

Un espai completament buit provocat pels diversos piquets informatius que han tallat els dos principals accessos al polígon, des de l'autovia A-27 i des de la N-240. Aquí és on s'han viscut els únics moments de tensió tant a l'entrada del primer torn del dia, a les 6 de la matí, com del segon, a les 14h. Enaquests, els piquets només han deixat passar els vehicles estrictament identificats com a serveis mínims, tot i que en alguns casos s'ha produït topades entre treballadors i vaguistes que no han permès la seva entrada a les plantes.

Uns treballadors en serveis mínims que han garantit el funcionament, encara que a menys rendiment de les principals factories. Des de la indústria química s'ha lamentat que en alguns casos els treballadors en serveis mínims no hagin pogut entrar a treballar i s'ha alertat que aquests serveis són essencials per a garantir la seguretat a les diferents plantes.

Un polígon químic nord que tot i no haver patit directament l'explosió del passat 14 de gener, des dels sindicats recorden que és on va començar la sèrie de tres accidents greus ocorreguts en menys d'un any a la indústria química, la fuita de producte que va provocar un mort i un ferit greu a l'empresa Carburos Metálicos el 31 de maig de 2019