Els Mossos ja gestionen els avisos de la demarcació de Lleida des de l'edifici del 112

Aquest dilluns al migdia s'ha fet el traspàs de la gestió dels incidents de la Regió Policial de Ponent i del Pirineu Occidental des de l'edifici del 112 al Camp de Tarragona. És la primera fase d’unificació de les sales regionals en un únic centre de comandament que es completarà amb la incorporació dels incidents de la Catalunya Central aquest 24 de febrer i, més endavant, els de Girona.

Així, els Mossos d’Esquadra coordinaran tot el territori des d’aquest edifici d’emergències, excepte de Barcelona i l’àrea metropolitana, que tindran dues sales específiques. Tot plegat comporta un estalvi d’uns 200 efectius en les diverses regions policials, que ara es destinaran a altres tasques, i alhora ha de permetre especialitzar aquesta sala en la gestió dels incidents i les emergències.

En aquesta sala de l’edifici del 112 hi haurà 26 efectius per torn que podran rebre 250.000 trucades anuals d’incidents de seguretat ciutadana i trànsit, tot i que està pensada per poder ampliar la seva capacitat fins al mig milió. La integració de les sales regionals dels Mossos unifica la gestió operativa per funcions i no per territori, seguint els models del SEM o del mateix 112 que ja tenen sales d’abast territorial més ampli.