Joves i Xiquets trien nous caps de colla

La temporada castellera està a punt de començar pel que fa a assajos i les colles posen a punt les seves direccions per a afrontar la temporada. Els últims en triar cap de colla han estat la Joves de Valls i els Xiquets de Tarragona.

Jaume Martí serà l'encarregat de comandar la Colla Joves aquest 2020 just després del salt que va suposar per a la formació aconseguir fer l'aleta al mític 3d9sf i amb la vista posada en el Concurs de Castells del proper mes d'octubre.

Martí, que substitueix en el càrrec a Francesc Ramon després de tres temporades d'aquest al capdavant de la colla, té com a primer objectiu continuar millorant la dinàmica als assajos ja començada ara fa uns anys i la regularitat a les places, on l'any passat van fer més castells de nou que en les anteriors temporades. Com a fites en matèria de castells aposta per mantenir els castells sense folre i potenciar el treball de manilles.

I també han renovat en aquest cas tant la junta tècnica com la directiva és als Xiquets de Tarragona, on per primer cop i gràcies a l'aprovació dels nous estatuts aquestes dues s'han presentat sota una única candidatura. D'aquesta manera Alfredo Gonzàlez serà el nou cap de colla matalasser i Rafa Segarra com a president.

Els objectius dels nous mandataris passen per a recuperar la confiança d'una colla que no ha passat pels seus millors moments les darreres temporades, establint una regularitat en els castells de la gamma alta de vuit per a poder afrontar els castells de nou en les grans diades de la temporada.

Els matalassers començaran els assajos generals el 28 de febrer novament al Pati del Pou de l'Ajuntament de Tarragona, ja que encara no es veu cap solució amb el seu local del carrer Santa Anna, mentre que a la Joves de Valls l'activitat tornarà al carrer d'en Gassó el 6 de març.