Alcaldes i Generalitat reclamen a RENFE que compleixi els compromisos adquirits

És la principal reclamació d'una nova reunió del pacte per les infraestructuress del Camp de Tarragona, que també ha acordat crear reunions de coordinació directa amb cada municipi per a resoldre les seves necessitats.

Reclamar a RENFE i ADIF el compliment dels compromisos adquirits en matèria de freqüències i diferents serveis que no s'han implementat amb l'entrada en servei de la nova variant ferroviària. Aquesta ha estat la principal reclamació d'una nova reunió del pacte per les infraestructures del Camp de Tarragona, que també ha acordat crear reunions de coordinació directa amb cada municipi per a resoldre les seves necessitats.


Amb el convenciment comú de què l'entrada en servei de la nova variant ferroviària no ha suposat la millora pel que fa al servei que s'esperava i que estava compromesa per part tant de RENFE com d'ADIF. Així han afrontat tant els diferents ajuntaments com la Generalitat de Catalunya una nova reunió de seguiment del Pacte per les infraestructures signat l'any 2018 per fer front comú en les necessitats ferroviàries del Camp de Tarragona.

Des del govern català s'ha lamentat que tant des de RENFE com des d'ADIF no s'hagin complert els compromisos adquirits en matèria de freqüències i de serveis ferroviaris un cop inaugurat el nou traçat i han demanat una major coordinació al govern espanyol un cop aquest ha deixat d'estar en funcions.

D'aquesta manera, es vol apostar per una nova forma de coordinar accions més directes entre els operadors ferroviaris i els diferents ajuntaments. Des de Tarragona es vol aprofitar per millorar les freqüències que operen des de l'estació urbana de la ciutat, que reclamen arribin a una connexió cada 30 minuts amb Barcelona.

Una connexió directa amb Barcelona, que creuen hauria d'estar en funcionament des del passat 13 de gener, quan es va eliminar la via de la costa, també reclamen des de Salou. Creuen que aquesta és imprescindible juntament amb les obres de la nova estació a Salou-PortAventura.

I tot i que la nova variant ha fet augmentar el nombre de freqüències al municipi, des de Vila-seca creuen que aquestes encara no arriben a les promeses i necessàries. És per això que aposten per un treball conjunt de tot el territori que millori les prestacions de tots els municipis.

La necessitat que els nous trens d'alta velocitat 'https://aplicacions.llengua.gencat.cat/llc/AppJava/index.html?action=Principal&method=detall&input_cercar=%22low+cost%22&numPagina=1&database=TERMCAT&idFont=1196732&idHit=1196732&tipusFont=Diccionaris+terminol%F2gics+del+TERMCAT&numeroResultat=1&databases_avansada=&categories_avansada=&clickLink=detall&titol=l%EDnia+a%E8ria+de+baix+cost&tematica=Transports&tipusCerca=cerca.queSignifica">low-cost' s'aturin a l'estació del Camp de Tarragona, la construcció de la nova estació al sud de l'aeroport i el pas de mercaderies per l'interior són altres de les reclamacions que han presentat els diferents municipis a la Generalitat.