La Generalitat adjudica els estudis del tren-tram i preveu que les obres acabin el 2024

Nou pas endavant en el projecte del tren-tramvia que ha de connectar les principals poblacions de la costa entre Cambrils i Tarragona. En la comissió de territori, el conseller Calvet ha anunciat aquest dilluns l’adjudicació per part de Ferrocarrils de la Generalitat dels estudis informatius en dues fases per uns 450.000 euros a l'empresa GP Ingenieria y Arquitextura SLU que tindrà un termini d'execució d'11 mesos. Amb aquest pas, el Departament de Territori ha posat data a la finalització del projecte.

El tren-tram haurà d'entrar en funcionament com a alternativa de la línia que ara ha quedat inoperativa arran de la posada en marxa del Corredor del Mediterrani. En aquest sentit, el conseller Calvet ha admès que la variant del corredor ha provocat una reconfiguració del servei en negativa per a alguns municipis.

Malgrat tot, ha tret pit de la unitat forjada en la taula de treball amb els alcaldes del territori i ha remarcat que és clau fer front comú per traslladar les reclamacions al Ministeri de Foment. Fa dues setmanes Adif va licitar la redacció del projecte de desmantellament de les vies i el conseller assenyala que ara cal insistir en el fet que el tren-tram es desenvolupi en paral·lel a les tasques de desmantellament.

La primera fase de desenvolupament del tren-tramvia contempla el desplegament del traçat de 18 quilòmetres entre Cambrils i Tarragona en què s’hi preveuen 11 parades, mentre que la segona fase fa referència a la connexió amb Reus i altres ramals.