L'atur baixa a Catalunya i a l'Estat Espanyol però puja a Tarragona

L’atur ha baixat a Catalunya i a l’Estat Espanyol però ha pujat a la demarcació de Tarragona. És juntament amb Lleida, les dues demarcacions on l’any ha acabat amb un augment del nombre de desocupats ja que la xifra ha baixat en el cas de Barcelona i de Girona.

A Tarragona, ara mateix hi ha 47.600 persones inscrites a les llistes de l’INEM. Són 128 més que el mes passat, el mes d’octubre. Però sí comparem les dades amb ara fa un any, és a dir, amb el desembre del 2018, hi ha mil persones menys a l’atur. Tot i que l’atur ha pujat al desembre a la demarcació de Tarragona, ha baixat en el conjunt de Catalunya i ho ha fet en 2.000 persones.

En el conjunt de l’estat espanyol el descens ha estat de 34.500 persones, cosa que situa ara la xifra d’aturats en poc més de 3.160.000.

Per sectors, 47.600 persones que no tenen feina ara mateix a la demarcació de Tarragona, se centren sobretot al sector serveis amb 34.300 persones. És, però, juntament amb l’agricultura, els dos sectors que han aconseguit reduir l’atur respecte el darrer més. En canvi, la indústria i la construcció tenen més persones aturades que el mes anterior.

Un dels principals reptes a superar és que la majoria dels contractes que es fan són temporals, una tendència que des del govern central diuen que es lluita per revertir.