63 municipis i 26 empreses sense subministrament d'aigua de l'Ebre pel trencament de la canonada principal

 

El Camp de Tarragona, sense subministrament d'aigua de l'Ebre, la que abasteix 63 municipis i 26 indústries a tota la demarcació. El Consorci d'Aigües de Tarragona ha hagut de tallar la distribució d'aigua arran del trencament, aquesta nit, d'una canonada a l'Ampolla, que ha provocat importants danys a vehicles i mobiliari urbà. Ciutats com Tarragona recomanen reduir el consum d'aigua, mentre s'abasteixen de les reserves pròpies.

Des dels dipòsits d'Ematsa, a Tarragona, l'empresa mixta d'aigües distribueix l'aigua de l'Ebre a tota la ciutat i també a la Canonja, el Catllar, i Els Pallaresos. Les reserves pròpies de pous i aqüífers locals garantiran durant almenys les pròximes 48 hores el servei d'aigua potable als prop de 150.000 habitants d'aquesta zona després que el Consorci d'Aigües de Tarragona hagi hagut de tallar el subministrament.

El motiu, el trencament de la canonada principal que surt de la Planta de Tractament de l'Ampolla. A les 3 de la matinada ha provocat una gran avinguda d'aigua i danys en 23 vehicles i mobiliari urbà del municipi. Un tub de formigó hauria col·lapsat a tocar de l'autopista Ap-7. En total, 63 ajuntaments com Valls, Salou, Vila-seca, Torredembarra o Altafulla, Constantí i Montblanc, a més de Tarragona, i 26 empreses s'han vist afectades per l'incident.

Tots ells recomanen a la població el consum responsable d'aigua i que s'eviti l'ús extraordinari d'aquest bé. L'Ajuntament de Tarragona per exemple ja ha aturat el reg de parcs i jardins i demana a la població que també ho faci. Segons el Consorci d'Aigües, es tracta d'una avaria greu mai ocorreguda en 30 anys de servei, i per la qual s'han activat tots els recursos, materials, tècnics i personals necessaris. De moment encara no hi ha previsió de restabliment del subministrament.