L'ACA ha invertit més de 5 milions d'euros a les zones afectades per la riuada del Francolí

El tram del riu Francolí que va des de l’Espluga fins a La Riba és on se centren la majoria dels treballs per netejar la llera del Francolí. Fa mesos que l’Agència Catalana de l’Aigua va iniciar aquestes tasques perquè en cas d’una nova riuada l’aigua pugui seguir el seu transcurs sense entrebancs i causar nous desperfectes. A banda d’aquest indret, l’actuació també es fa en diversos barrancs i torrents de la zona. L’ACA ha invertit prop de 4,5 milions d’euros en aquests treballs.

L’ACA també ha invertit més d’un 1,5 milions d’euros en les obres de reposició del col·lector de Montblanc i en altres infraestructures de sanejament en diversos municipis afectats. Gairebé dos mesos després d’aquesta riuada la Generalitat valora positivament la resposta i actuació dels diversos cossos i institucions que van participar en aquesta emergència. En una reunió que van mantenir totes les parts implicades es va creure oportú millorar alguns petits aspectes.

L’ACA va iniciar aquests treballs un cop va baixar el cabal del riu Francolí, les diverses obres s’allargaran encara un parell de mesos més.