Les formacions polítiques acorden treballar pel trasllat de les mercaderies ferroviàries a l'interior

Els set partits de major pes a la demarcació han signat el primer compromís pel territori de cara a la pròxima legislatura. Totes set formacions han assegurat que lluitaran per trobar la solució definitiva al transport de mercaderies ferroviàries pel Camp de Tarragona.

Quan falten tan sols quatre dies per les eleccions generals, les set principals formacions polítiques del territori han signat un compromís de cara a la pròxima legislatura. Segons el document, totes elles treballaran per aconseguir que les mercaderies ferroviàries circulin per l’interior i no pas pel tercer fil del litoral, allunyant-la així dels nuclis urbans. A hores d’ara, només estan instal·lades les travesses d’unes vies del tercer fil que es va acordar implementar l’any 2012 com a mesura provisional per tenir l’ample de via europeu. Set anys després el tercer fil no rep el suport dels partits polítics tarragonins ni de la societat i es tem que aquesta provisionalitat sigui eterna.

La posada en marxa a finals de desembre del tram Vandellòs-Perafort del corredor del mediterrani suposarà una disminució dels trens de rodalies al territori i la desaparició dels Euromeds a l’estació de la ciutat de Tarragona. L’entrada en funcionament del tram no afectarà la circulació de les mercaderies pel litoral.

S’espera que durant els pròxims anys s’incrementi el flux de les mercaderies per les vies del tren per arribar a les xifres del transport ferroviari europeu