Alarmant increment de l'atur a la demarcació de Tarragona durant l'octubre


La demarcació de Tarragona tanca el mes d'octubre amb un creixement important de l'atur. Puja un 7,32 %, per sobre de la mitjana espanyola i catalana, i se situa en prop de 50.000 persones desocupades, creix en més de 3.000 aturats. L'increment ha estat superior a Lleida i Girona, només Barcelona presenta un millor balanç.

A escala estatal, es tracta de la pujada més gran de l'atur en un mes d'octubre des del 2012. A Catalunya, el total supera les 380.000 persones. Tot i això, fruit de la recuperació sostinguda al llarg d'aquest any, la xifra d'aturats a Tarragona és un 1,59% més baixa que l'octubre d'ara fa un any, prop d'un 2 i mig a nivell estatal.

Pel que fa als sectors, qui més se'n ressent és l'activitat vinculada als serveis. A la demarcació aquest sector inscriu unes 2.700 persones més a les llistes de l'atur, sent en diferència el sector que concentra més aturats. L'única millora en comparació amb el mes anterior, encara que lleugera, s'experimenta en la construcció. Des dels sindicats alerten de l'increment de l'atur dels darrers mesos i de la precarietat laboral que no mostren les xifres.