Vilafranca triomfa en el final de temporada casteller

Punt i final a la temporada castellera a la zona tradicional aquest cap de setmana. Divendres per Tots Sants els castellers de Vilafranca van signar una de les millors actuacions del curs, mentre que els Xiquets de Tarragona no van poder acabar la temporada amb bones sensacions. Les colles de Valls van tancar ahir la temporada a Vila-Rodona sense sorpreses.

Després d'una temporada complicada nivell global, els Castellers de Vilafranca van signar divendres en la tradicional diada de Tots Sants una de les més grans exhibicions d'aquest curs, demostrant que, tot i els entrebancs, encara són la colla puntera que acostumaven. Ho van fer descarregant quatre castells de Gamma extra, sumant al 2d9 emmanillat que tant han sovintejat enguany el 4d9 sense folre primer, castell que feia tres anys que no descarregaven i, sobretot, el 3d10 emmanillat, que després de tres carregats aquesta temporada, el passat divendres van aconseguir descarregar per tancar la temporada amb les millors expectatives de cara a l'any de concurs que arribarà el curs vinent.

Al costa dels verds menció especial per a uns Capgrossos de Mataró que també van tancar el curs amb la seva millor actuació, sumant a la tripleta vilafranquina ja aconseguida el pd8fm carregat, el tercer de la seva història. També bona diada d'uns Castellers de Sants, que van signar la primera tripleta màgica del curs a manca encara de diades per acabar-lo.

I finalment uns Xiquets de Tarragona que van tornar a anar de més a menys en un Tots Sants en la línia de la complicada temporada matalassera. Els tarragonins van començar bé l'actuació descarregant el primer 2d8 amb folre del curs, però es van tornar a encallar amb un 5d8 del que van fer dos intens desmuntats més, arribant als 11 en tota la temporada. A partir d'aquí van tancar l'actuació novament amb el 3 i el 4d8.

Uns matalassera que van tancar oficialment la temporada diumenge a Altafulla, en una diada de Sant Martí on tot i descartar ja els castells de la gamma alta de vuit tampoc van poder sortir amb un bon gust de boca, ja que el millor castell del dia, el 4d8, els va quedar només en carregat.

Al seu costat, els amfitrions Castellers d'Altafulla van completar nua de les millors actuacions de la temporada aconseguint sumar novament els dos castells de set a més del 5d6. Els Xics de Granollers van tenir a Altafulla en el 3d8 carregat el seu millor castell.

I per últim també van tancar temporada a Vila-Rodona les dues colles de Valls, que després de la gran Santa Úrsula viscuda fa una setmana van tancar el curs amb una diada de rodatge de nous castellers i en que les dues colles van tenir en els castells bàsics de vuit els seus millor castells. La Vella va acompanyar el 4d8 del 2d7 i el 3d7 per sota i la Joves el 4d8 del 3 i 4d7 amb el pilar.