Milers de persones segueixen des de Tarragona la Marxa per la Llibertat

Centenars de persones han començat aquest dimecres a primera hora la Marxa per la Llibertat des de Tarragona, que ha d'acabar divendres a la capital catalana. Una Marxa que ha anat guanyant seguidors al seu pas per municipis com Altafulla i Torredembarra.

Passaven pocs minuts de dos quarts de vuit del matí quan la columna de les Marxes de Llibertat que ha sortit del centre de Tarragona emprenia la marxa en direcció a Torredembarra i El Vendrell primer i Vilafranca del Penedès després. Entre el més d'un miler de persones que han començat a caminar des de la Rambla Vella, el conseller de Territori del govern català Damià Calvet, que feia una crida a secundar les mobilitzacions pacífiques arreu del país.

La Marxa ha continuat per la nacional 340 en direcció Altafulla sumant nous participants a través dels barris de Llevant de Tarragona, arribant als dos milers de manifestants a l'entrada del Baix Gaià, on han estat rebuts per l’alcalde i el govern altafullenc a la seva entrada al municipi. Una xifra que s'ha doblat segons la Policia Local de Torredembarra quan aquesta ha entrat al municipi i ha absorbit centenars de nous participants que han arribat en tren des de la resta del Camp de Tarragona.

En aquest punt també s'han unit a la Marxa representants de les entitats convocants, l'ANC i l'Òmnium, que han remarcat la necessitat de sortir al carrer a expressar el rebuig a una sentència injusta i fer-ho de manera pacífica.

La Marxa ha continuat pocs minuts abans de les 11 del matí des de Torredembarra en direcció nord per l'N-340.