El Govern aposta per territorialitzar les polítiques d'ocupació

Vol dotar als diferents territoris d'unes polítiques de foment de l'ocupació i de desenvolupament adaptades a les seves necessitats. És per això que presentarà durant l'any vinent un nou decret que ho regularà buscant el màxim consens amb tots els agents.

Fins a 62 milions d'euros destinarà la Generalitat l'any vinent al desplegament de polítiques actives d'ocupació i al desenvolupament econòmic al Camp de Tarragona. D'aquests, 31 milions es distribuiran a través dels programes del Servei d'Ocupació de Catalunya mentre que l'altra meitat es destinarà a altres programes ocupacionals del departament com la inserció al mercat de treball, programes per a les persones amb discapacitat i el foment de l'economia social i el treball autònom.

Precisament aquests darrers programes són els que ha destacat principalment el conseller de Treball, afers socials i família Chakir el Homrani en la presentació de les mesures en l'àmbit territorial a tots els agents implicats en la seva implementació al territori aquest divendres a Tarragona.

Des del departament també han volgut emfatitzar la necessitat de què les diferents polítiques de foment de l'ocupació siguin adaptades a les singularitats de cada territori a través del decret d'estratègies territorials que està treballant el govern català i espera tenir enllestit en el primer trimestre de l'any vinent.