La Vella domina el Mercadal i la Jove recupera sensacions

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va tornar a ser la gran triomfadora a la diada del Mercadal de Reus d'aquest dissbate amb tres castells de Gamma Extra i el 2d8 sense folre com a estructura més destacada. Una actuació en que la Jove de Tarragona va recuperar bones sensacions i els locals Xiquets de Reus van estar a prop de fer història

La plaça del Mercadal de Reus va veure aquest dissabte una nova exhibició d'una Colla Vella dels Xiquets de Valls a qui, tot i haver de canviar el programa inicialment pensat, no se li esgoten els recursos per a demostrar que comanda amb mà de ferro el món casteller.

Així els rosats van obrir plaça descarregant per cinquena vegada aquest curs el 2d8 sense folre, aquest cop demostrant que també el saben treballar tot i les dificultats. A la segona ronda, i descartat el 4d9 per una baixa de darrera hora, els rosats van completar amb solvència el 5d9 amb folre, també cinquè de la temporada. I tot i no poder veure-les sostenint el 3d10 com havien programat en un principi, les manilles rosades van sortir a plaça novament en forma d'un 2d9 emmanillat també treballat però que demostra que la Vella, que va tancar l'actuació amb el pilar de sis, domina ara mateix tots els registres.

L'altra colla que va portar un castell de Gamma extra al Mercadal van ser uns Castellers de Vilafranca que van continuar amb la línia irregular de tota la temporada. Després de descarregar de sortida el 3d9 folrat, els verds van ensopegar com a Santa Tecla amb el 3d9 amb folre i agulla, que va tornar a quedar en intent. Una actuació que van redreçar novament amb la seva millor carta, un 2d9 emmanillat descarregat novament al límit.

Per la seva banda la Jove de Tarragona va saber tornar al camí de les bones sensacions després de Santa Tecla amb una tripleta màgica i un pilar de set folrat que obren les portes als de la camisa lila per a intentar acabar la temporada novament amb castells de Gamma Extra al Vendrell aquest proper diumenge.

Una tripleta màgica més pilar de set folrat que va ser també l'actuació d'uns Capgrossos de Mataró a l'alça en aquest tram final de temporada, mentre que els locals Xiquets de Reus es van quedar a les portes de descarregar per primer cop els dos castells bàsics de nou, amb un quatre de nou amb folre que va quedar en carregat tot i una defensa titànica després de la carregada