L'escola d'adults d'Altafulla començarà el curs amb retard

L’escola d’adults d’Altafulla no iniciarà el curs fins que no regularitzi la situació dels seus treballadors. L’Ajuntament espera la resolució d’una investigació d’Inspecció de Treball que estudia possibles irregularitats en la contractació dels treballadors del centre per engegar el nou curs. Paral·lelament també treballa en la elaboració d’un plec de clàusules per externaitzar el servei i ajustar la contractació dels treballadors a la normativa.

L’escola d’adults d’Altafulla retardarà el seu inici de curs. L’Ajuntament no reprendrà el servei fins que s’aclareixi la situació contractual dels seus treballadors. La denuncia d’un d’ells el passat mes de febrer va motivar una inspecció de treball que investiga un presumpte sistema de contractació irregular que convertiria el personal de l’equipament en falsos autònoms. L’Ajuntament esperarà la resolució d’aquesta inspecció, que es confia arribi abans que finalitzi el mes d’octubre, per iniciar el curs amb la certesa de fer-ho de forma correcte.

La inspecció de treball investiga les contractacions dels últims quatre anys. L’Ajuntament ha facilitat tota la documentació del centre a Inspecció de treball i la seguretat social i assegura que acatarà la decisió que se’n derivi de la investigació. Paral·lelament, es treballa en el plec de clàusules que ha de permetre externalitzar el servei per ajustar-lo a la normativa.

S’espera poder engegar el curs amb normalitat a partir del segon semestre. Encara no un centenar d’alumnes i la desena de professors del centre es veuran afectats per aquest retard en l’inici de curs i també per la decisió de la inspecció de treball.