EINA, PSC i Ara Altafulla segellen el pacte de govern

Un govern format per set regidors de tres formacions polítiques diferents. Liderat per l’EINA de Jordi Molinera i Alba Muntadas i secundat per les dues representants d’Ara Altafulla i PSC. Els set regidors electes han segellat públicament un pacte per generar un govern de canvi on no hi serà Junts per Altafulla, que es va desmarcar de l’acord plural que perseguia l’EINA.

L’acord entre EINA, PSC i Ara Altafulla es vol fonamentar en la confiança entre socis que ha de partir d’un Pla d’Acció Municipal que tindrà com a principals eixos les polítiques socials i la participació ciutadana. També la transparència, motiu pel qual des de l’EINA s’assegura que s’ha convidat a Alternativa a participar, sense vot, de les juntes de govern, i el municipalisme han de convertir-se en eixos de govern.

Tot i això, l’acord a tres bandes ja apunta que la primera acció que farà el nou govern altafullenc serà col·locar la pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics a la façana de l’Ajuntament, atenent el mandat aprovat en plenari. Pel que fa al cartipàs, l’acord entre l’Esquerra Independentista, PSC i Ara Altafulla dibuixa un organigrama en què l’EINA assumirà l’alcaldia amb les figures de Jordi Molinera i Alba Muntadas, que també lideraran les regidories d’acció social i urbanisme.

Dani Franquès, també regidor a l’actual legislatura, tindrà les competències d’hisenda. L’EINA també controlarà Cultura, Educació, Habitatge, Esports i Festes. Per la seva banda, Imma Morales, del PSC, serà la titular de Via Pública, mentre Natàlia Sanz, d’Ara Altafulla, assumirà Comerç i Turisme.