Altafulla vol acabar amb l'estacionalitat turística

El municipi invertirà prop de 900.000 euros en els pròxims 4 anys per esdevenir una destinació de turisme de major rellevància més enllà de la platja i renovar completament la seva marca turística.

Amb el nou eslògan 'Altafulla, un món de cultures', la vila costanera busca ara un nou posicionament turístic per ser una destinació més competitiva. Això es desprèn del Pla Estratègic que el municipi ha encarregat a una consultoria especialitzada i que planteja un nou model d'actuació basat en 3 programes diferenciats, 8 eixos d'acció i contempla una quarantena d'accions. El Pla està pensat a 4 anys vista i preveu un pressupost de 860.000 euros, 150.000 per any.

La diagnosi situa la promoció com l'aspecte més fluix de la destinació, per això proposa una nova marca turística que remarqui els valors històrics i culturals, i també de patrimoni de la vila. Un dels altres reptes és el d'acabar amb l'estacionalitat turística. L'aposta vol fugir del concepte de sol i platja per convertir Altafulla en un escenari d'experiències de qualitat i especialitzades.

La personalitat de la marca es basa en l'essència romana, la vila costanera medieval, la cultura mediterrània, les llegendes i bruixes i el paisatge natural, destacant els conjunts reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat. El Pla marca diverses prioritats com la comunicació que hauria d'interpel·lar les emocions i els nous estils de vida.