Un grup de veïns d'Altafulla demana ajuda a l'Ajuntament per actuar contra els okupes

Un grup de veïns del Carrer Les Sínies d’Altafulla va reclamar al ple de l’Ajuntament mesures urgents contra uns individus que tenen ocupats alguns habitatges abandonats al carrer catúfols, que fa cantonada amb Les Sínies. Asseguren que es troben en una situació límit i que aquests individus provoquen seriosos perills per a la seguretat i la salut pública. Fins al punt de denunciar que els okupes han arribat a llençar aigües fecals al carrer. Una situació provocada pel mal estat en que es troben els habitatges ocupats.

Els veïns afectats, farts de la situació, van assegurar que ja fa temps que van avisar a l’Ajuntament de l’arribada d’okupes. Però des del govern van dir que qui ha de fer fora els il·legals ha de ser el propietari de l’habitatge i que hi estan intentant contactar però no obtenen resposta. Tot i l’argument els veïns van reclamar una solució immediata.

Més enllà d’aquesta polèmica el Ple d’Altafulla va aprovar definitivament els pressupostos de l’any 2019 amb un valor de 8 milions d’euros i després de desestimar les al·legacions de la oposició. També es va aprovar l’expropiació dels terrenys per a la construcció de la bassa de laminació que ha de reduir l’afectació per fortes pluges a Baix a Mar. S’expropiaran un total de 25.000 metres quadrats. Al ple no hi va assistir l’alcalde Fèlix Alonso per una emergència relacionada amb les seves responsabilitats al Congrés dels Diputats.