Altafulla inaugura la seva nova biblioteca en una ubicació sense consens

Ja és una realitat, la Biblioteca d'Altafulla obre avui portes després de 9 mesos d’actuacions i de polèmica pel seu trasllat. Aquest matí l'equip de Govern i sense l'oposició ha inaugurat l'equipament ubicat a l'Hort de Pau. Triplica l'espai de l'antiga biblioteca tot i que hauria de ser el doble de gran pel volum d'habitants. De fet, en un futur es podrà ampliar. Dilluns ja començaran a entrar i sortir llibres.

S'hi han invertit 240.000 euros en un espai de 300 metres quadrats per la sala central, zona d'estudi, espai de lectura i consulta a internet, també una àrea infantil amb tot tipus de serveis, i un magatzem. És la nova biblioteca l'Altafulla, ubicada a l'Hort de Pau, una zona situada entre la Vila closa i el barri marítim. La ubicació ha generat rebuig, perquè s'allunya del centre històric on estava abans, a les antigues escoles Teresa Manero. L'equip de Govern però, assegura que guanya centralitat.

El director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs, ha fet la visita inaugural a un equipament que, segons ha destacat, millora l'anterior no només per l'espai més ampli, sinó també per incorporar nous serveis com la sala polivalent. I amb un fet destacat, en un futur podrà ampliar-se per respondre al que marca el mapa de biblioteques de la Generalitat.

Durant el trasllat s'ha seleccionat la col·lecció de més de 20.000 llibres i s'han retirat els més danyats. La nova biblioteca conservarà però els fons històrics més valuosos en vitrines consultables. El mateix equipament inclou també el nou arxiu municipal, que està sent traslladat des de l'edifici de l'Ajuntament.