La prohibició pels camions entrarà en vigor abans de l'esperat

El desviament de camions obligatori cap a l'Ap-7 i l'A-2 des de les Nacionals 340 i 240 podria entrar en vigor de forma imminent, en els propers dies, un cop aquest divendres s'aprovin les bonificacions al Consell de Ministres. Avui ja s'han començat a instal·lar les senyals tant a l'autopista com a les carreteres nacionals.

Encara estan tapades, però en qüestió de dies entraran en funcionament. Són les senyals que avisen de la prohibició del pas de camions per la Nacional 340 a partir d'Altafulla i fins a Vilafranca. També al tram Peníscola-Hospitalet de l’Infant i en el cas de l'N-240, des de Montblanc fins les Borges Blanques.

Són l'avís previ que confirma que aviat entrarà en vigor l'acord per desviar els camions cap a l'autopista, un cop el Govern espanyol aprovi, aquest divendres, les bonificacions del 50% pels camions i del 100% pels veïns que vagin i tornin el mateix dia. La novetat és que no caldrà esperar a que ho aprovi el Congrés, a l'octubre, sinó que segons fonts del Ministeri de Foment, es podran aplicar a partir d'aquest diumenge. 

Aquestes bonificacions es mantindran des de l'entrada en vigor del Reial Decret que s'aprovarà divendres fins l'extinció de la concessió de les autopistes, a partir del 31 de desembre de 2019. L'objectiu és reduir la sinistralitat les Nacionals 340 i 240, com demanen els alcaldes des de fa anys.