Altafulla aprova inversions per al gimnàs de la Portalada i la reforma de la Violeta

L’Ajuntament d’Altafulla ha incorporat al pressupost d’enguany una partida de 700.000 euros per executar les obres del gimnàs la Portalada i mig milió més per dura a terme les obres previstes al Casal de la Violeta. També preveu una partida de 100.000 euros per iniciar els tràmits d’expropiació dels terrenys on s’ha d’ubicar una bassa de laminació que permeti eradicar els problemes d’inundacions puntuals a la zona costera del municipi. La remodelació del local dels castellers d’Altafulla i l’arranjament de la plaça Major, són altres propostes que contempla una modificació aprovada per unanimitat tot i el recel de l’oposició a deixar gairebé a zero el romantent. Tot plegat 1,8 milions d’euros provinents dels 2 milions de romanent que atresora el consistori altafullenc.

L’anunci d’inversions va ser el principal argument d’un ple en que l’EINA va tornar a tibar les costures del pacte de govern amb una moció que instava al consistori a reclamar la llibertat dels presos polítics i fer visible la seva posició. L’exigència de l’EINA a penjar la pancarta reclamant la llibertat dels presos a l’Ajuntament va motivar la negativa d’Alternativa en un vot antagònic al del seu soci de govern.

En resposta, l’EINA li va recordar a Alonso que amb aquesta posició defuig donar compliment a un acord de ple que instava penjar aquesta pancarta.L’abstenció de Ciutadans i els capricis de les matemàtiques van obligar l’alcalde a posicionar-se personalment sobre el tema amb el seu vot de qualitat per tombar la proposta. Ara, el plenari es tornarà a reunir el 28 de maig i, posteriorment ho farà de forma bimensual, una proposta que el govern va tirar endavant tot i la reticència de l’oposició a perdre espais de debat i control del govern.