Vuit de cada deu propietaris defensen el canvi a Altafulla

Satisfacció a l'Ajuntament d'Altafulla per la resposta dels propietaris dels terrenys afectats per la demanda de canvi de límit de terme amb Tarragona. Després que el passat dimarts acabés el termini per presentar al·legacions, se n'han rebut un total de 35, 32 de les quals favorables al canvi de límit fins al Riu Gaià.

Això, segons el govern altafullenc, suposa un 80% dels propietaris favorables a la iniciativa, ja que només vuit no han presentat al·legacions. Una xifra que valoren molt positivament.

VUIT PROPIETARIS NO AL·LEGUEN

Entre els que no han presentat al·legacions destaquen grans propietaris com el del Bufet i la benzinera i l'aparcament annexos o la companyia Endesa, encara propietària d'una parcel·la de terreny a la Plana del Vinyet.

ACCIÓ CLIMÀTICA I ADIF, NEUTRALS

Sí que han presentat al·legacions, però sense mostrar-se favorables o contraris al canvi els altres dos grans propietaris, el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat, que va comprar fa tres anys i mig 23 hectàrees de la Plana del Vinyet, i ADIF, propietària de l'estació de tren i la infraestructura ferroviària i de l'aparcament adjacent a l'estació.

Dos textos que el consistori altafullenc també valora positivament, ja que diu que el govern català veu raonable la petició del municipi i ADIF reconeix que l'ajuntament té llogat els terrenys de l'aparcament de l'estació.

ELS VEÏNS DE LA MORA, EN CONTRA

Només s'ha recollit una al·legació en contra del canvi, presentada per l'Associació de Veïns de La Mora, aquesta, tot i no ser part afectada actualment, creu que si en un futur el barri passés a ser una Entitat Municipal Descentralitzada com reclamen alguns veïns, podria entrar en conflicte.

LES AL·LEGACIONS DE TARRAGONA, A L'ESPERA

Un cas a part són les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Tarragona. Des d'Altafulla tornen a remarcar que s'han presentat en un termini equivocat, ja que el consistori tarragoní no és propietari de cap dels terrenys afectats. Tot i això, no les rebutjaran, obrint la porta a què se'n puguin de presentar de noves en el termini establert per a les administracions.

TORN PER LES ADMINISTRACIONS

I és que la setmana vinent el consistori altafullenc traslladarà al tarragoní totes les al·legacions presentades com a part afectada. A partir d'aquí s'obrirà un període de 60 dies perquè tant l'Ajuntament de Tarragona com la Diputació i el Consell Comarcal de Tarragonès pugui presentar els seus escrits.

Un cop rebuts, Altafulla resoldrà les al·legacions i elevarà l'expedient a la Generalitat, que podria emetre una resolució a mitjan any vinent.