La UPC estudiarà la platja d'Altafulla per accelerar les solucions

 

L'Ajuntament d'Altafulla vol retallar temps i arribar com més aviat millor a una solució definitiva per a la platja; amb aquest objectiu, el consistori signarà aviat un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya per elaborar un estudi. La mesura s'ha anunciat aquest cap de setmana en una audiència pública oberta a la ciutadania.

Així, la UPC avaluarà els corrents marins de la platja altafullenca i, en funció dels resultats, proposarà diverses alternatives per protegir el litoral del municipi, que ha tingut aquest 2022 un any negre en què no s'ha aconseguit combatre exitosament els efectes dels temporals. L'estudi de la Politècnica durarà dos anys i tindrà un cost de 34.000 euros per a l'Ajuntament; les actuacions posteriors, però, aniran a càrrec de Costes de l'Estat.

L'estudi de la UPC serà complementari al del Ministeri per la Transició Ecològica, tot i que aquest comprèn de Roda de Berà a Tarragona. Així, el projecte impulsat des d'Altafulla serà específic sobre la seva platja i permetrà accelerar l'arribada de solucions; encara que s'espera més rapidesa, tot el procés podria durar quatre anys. En aquest sentit, l'Ajuntament de l'Altafulla assegura que no oblidarà les actuacions puntuals.

No és la primera vegada que la Politècnica treballarà en aquest punt del litoral tarragoní, ja que també va estudiar la desembocadura del canal de La Móra - Tamarit.