Costes no aportarà més sorra a la platja d'Altafulla

Costes de l'Estat no aportarà més sorra a la platja d'Altafulla. Així ho ha anunciat el responsable, Toni Espanya, en la reunió que ha mantingut amb l'alcaldessa del municipi, Montse Castellarnau, i la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo. Després dels gairebé 10.000 metres cúbics de sorra que van posar ara fa dues setmanes, han decidit no col·locar-ne més perquè ja s'han esgotat tots els recursos que es podien invertir a Altafulla.

L'alternativa que proposen és que sigui el mateix Ajuntament qui assumeixi aquest cost. Per dur-ho a terme, el consistori haurà de fer una petició a Costes de la Generalitat, i una vegada autoritzat es podrà fer el trasbalsament. Es preveu que la pròxima sorra que s'aboqui a la platja d'Altafulla provingui de la Zona del Vinyet.

ddr22222

Costes creu que per salvar l'actual situació i compensar la part de la platja que no té sorra caldria entre 3.000 i 5.000 metres cúbics. Des de Costes de l'Estat, ja han mostrat la seva predisposició a ajudar a l'Ajuntament.

L'Ajuntament iniciarà ara els tràmits per poder fer aquesta aportació que calcula es podria fer efectiva a finals de juliol. Seran els tècnics municipals qui hauran de determinar quanta quantitat de sorra fa falta per tenir la platja operativa.