Altafulla vota rebaixar els ressalts

La proposta per reduir l'alçada de la dissetena de ressalts que hi ha a l'avinguda de Marquès de Tamarit ha estat la guanyadora dels Pressupostos Participatius d’Altafulla. El projecte, en què s'hi destinaran 4.000 euros, ha obtingut 210 vots .

Dels 27 projectes que es podien escollir es duran a terme els 8 més votats. Des de fer un estudi per a l'energia solar amb la partida més alta de 15.000 euros fins a propostes amb menys pressupost com instal·lar més bancs al parc Voramar, millorar l'accessibilitat de la platja o l'enllumenat o la creació d'un espai de lleure per a infants.

Una de les propostes, però amb més vots com és el cas de la redacció d'un projecte per a donar vida a la plaça Catalunya s'ha hagut de descartar per tenir un pressupost massa elevat, però des del consistori ho duran a terme amb recursos propis.

foto pressupostos

Des de l'Ajuntament es mostren satisfets per l'alta participació. En total han votat gairebé 470 persones, el que representa més d'un 10%. 3 de cada 4 ho van fer a través de l'aplicació i la resta, 1 de cada 4 presencialment.

Els projectes amb una inversió de fins a 50.000 euros es duran a terme a partir d'aquest novembre un cop s'aprovin en el ple de la setmana que ve. De cara a l'any que ve es plantegen tornar a realitzar uns pressuposts participatius també en format híbrid, presencialment i telemàticament.