Altafulla modifica el pla urbanístic de Safranars per incloure-hi més habitatges

Altafulla avança en la definició urbanística de la zona de Safranars. L’Ajuntament ha aprovat en ple extraordinari  el pla urbanístic de la zona després de revisar les dimensions de les edificacions per encabir-ne més, especialment de protecció oficial. Ara, aquest planejament es traslladarà a les comissions territorials d’urbanisme de Tarragona i Catalunya perquè l’aprovin.

Empès pel calendari, el govern d’Altafulla ha impulsat un ple extraordinari per aprovar de forma definitiva el planejament urbanístic de la zona de Safranars. Necessitava superar aquest tràmit per traslladar el document a la comissió territorial d’urbanisme aquest mes d’abril i que arribés a la comissió catalana al juny. Superat el període d’al·legacions el govern ha revisat a la baixa les dimensions dels immobles a construir-hi, incrementant d’aquesta forma, amb una major densitat, el nombre d’immobles edificables.

Amb la variació aprovada d’aquest pla al sector nord la mitjana d’espai edificable passa de 117 metres quadrats a 122 metres quadrats, de forma que s’amplia en deu, fins a 125 el nombre d’edificacions previstes. A la zona sud el topall de metres quadrats edificables per habitatge baixa de 143 metres quadrats a 109, i es guanyen 5 habitatges més. Ara en seran 58. La resta del planejament, que també preveu un cordó verd a tocar del riu Gaià, es manté igual.

L’oposició ha vist amb bons ulls les modificacions i emplacen al govern a provar d’accelerar la promoció urbanística, tenint en compte que en ella s’inclouen també habitatges de protecció oficial. Des del govern s’ha reconegut que l’expansió urbanística a la zona va per llarg i que per això també es treballa en altres promocions d’habitatge social o preus assequibles.

El plenari ha tirat endavant el document amb els vots favorables del govern i d’alternativa Altafulla i l’abstenció de Junts. Més consens hi ha hagut encara a l’altre punt de l’ordre del dia. El ple ha aprovat per unanimitat la proposta de subvencions per la taxa d’escombraries proposades pel govern.