Altafulla destinarà 80.000 euros a ajudar famílies i comerços castigats per la crisi sanitària


El ple del consistori, reunit de forma telemàtica, ha aprovat per unanimitat la creació de les bases d’aquestes dues línies d’ajuts encaminades a minimitzar l’impacte de la crisi sanitària en les economies familiars i comercials. Per dur-ho a terme, l’equip de govern ha avançat ja una modificació pressupostària que contempla l’entrada d’aquestes partides aprofitant el romanent i que preveu també un crèdit per incloure en la modificació, entre altres, 89.000 euros pel gimnàs de la Portalada o 60.000 pel futur Centre Obert. Entre una cosa i l’altra, una modificació que supera els 400.000 euros i que no ha convençut Alternativa Altafulla, que entén que s’ha de redefinir el pressupost pensant en les noves necessitats imposades per l’actual crisi sanitària.

Des del govern s’argumenta que, més enllà dels ajuts, les modificacions al pressupost també permeten incidir en l’economia local. També asseguren que la creació de les noves bases és un primer pas i que els ajuts es podrien incrementar amb el temps si fos necessari.

NO HI HAURÀ MÉS HABITATGES TURÍSTICS

El plenari telemàtic ha servit també per desencallar la rehabilitació del Casal la Violeta amb l’aprovació de la revisió pressupostària de l’antic projecte, amb la qual cosa, l’actual equip de govern ja podrà redefinir-lo per finalitzar-lo amb cadires mòbils.

D’altra banda, també s’ha aprovat, amb l’abstenció de l’oposició, la suspensió de noves llicències per habitatges turístics, mentre es defineix un pla local d’habitatge. El govern apunta que amb els 311 habitatges turístics actuals, sumats a les 2.000 places d’allotjament que sumen hotels i càmpings, l’oferta turística està garantida, a diferència de la de pisos de lloguer social, que vol potenciar.