Declaració institucional contra el 155 a Altafulla amb el rebuig dels independentistes

 

L'equip de Govern de l'Ajuntament d'Altafulla ha fet pública aquest dimecres una declaració institucional de l'alcaldia accidental que substitueix la moció que l'oposició demanava debatre en un Ple extraordinari per rebutjar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Amb l'alcalde, Fèlix Alonso, desplaçat a Madrid per la seva tasca de diputat d'En Comú Podem, és l'alcaldessa accidental qui presenta aquesta declaració.

En tres pàgines l'equip de Govern, que ja es va oposar al Referèndum de l'1 d'octubre, recorda que aquella convocatòria no legitima la declaració unilateral d'independència, fer que podria instal·lar una profunda divisió a la societat catalana. Per contra però, aclareix un rebuig total a l'aplicació de les mesures de cessament del Govern de la Generalitat i la intervenció de les institucions públiques catalanes, a les quals insta la societat a reacciona ramb fermesa. Rebutja la imposició i l'ús de força com a mesures per resoldre la crisi política. Per això demana al Govern espanyol la convocatòria d'un Referèndum acordat i rebutja la declaració unilateral d'independència per part de Catalunya, reclamant l'inici d'un procés de diàleg.

És en aquest punt, sobretot, on des de l'oposició independentista d'Altafulla, creix la falta de suport a la declaració institucional. Des de l'EINA consideren que l'alcalde es contradiu quan demana diàleg, ja que havien demanat des de dilluns, junt amb el PDeCAT un ple extraordinari sobre el 155. Els independentistes si que recolzen alguns punts del text de la declaració institucional com la petició de llibertat per Sànchez i Cuixart però lamenten que no es respectin els resultats del Referèndum.