L'escola d'adults d'Altafulla perdrà tot el curs

Definitivament enguany no hi haurà curs a l'escola d'adults d'Altafulla. La regidora d'Ensenyament ha anunciat la decisió en el ple del mes de novembre del consistori altafullenc. La decisió arriba després de conèixer que l'Ajuntament haurà de pagar 60.000 euros a la Seguretat Social i que s'haurà d'enfrontar, el proper mes d'abril, a un judici per acomiadament improcedent.

L’Escola d’Adults d’Altafulla estarà tancada durant tot aquest curs. La denuncia de sis treballadors del centre, que reclamen un acomiadament improcedent que es jutjarà el mes d’abril ha motivat la decisió de l’equip de govern. La regidora de Cultura i Educació Gemma Maymó, ha explicitat la decisió en el ple de novembre i ha advertit que fins que no es conegui la sentència del judici no engegaran cap licitació del servei, com tenien previst.

Des del govern, que ja sap que haurà de pagar 60.000 euros a la seguretat social arran d’una inspecció a l’Escola d’Adults, s’ha assenyalat l’antic equip de govern liderat per Alternativa com a causant de les irregularitats que han portat al tancament momentani del centre. Ara a l’oposició, Alternativa ha advertit que l’actual equip de govern no ha tingut prou cintura per entomar la situació i mantenir obert el centre.

A banda dels retrets creuats per la situació de l’escola d’adults entre govern i oposició, el plenari d’aquest mes de novembre ha servit també per aprovar penjar la bandera estelada a l’entrada del municipi tots els dies de l’any arran d’una moció impulsada per Junts per Altafulla que ha comptat amb els vots de l‘EINA després de rebaixar les pretensions inicials de penjar-la també al balcó de l’Ajuntament. Una moció que ha mostrat el punt feble de la cohesió dels socis de govern. PSC i Ara Altafulla s’hi han oposar, com també tres dels representants d’Alternativa Altafulla, amb llibertat de vot en aquesta qüestió.