Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Altafulla encarrega un estudi per preservar la sorra de la platja

A finals d’aquest mes, la consultoria ambiental Qu4tre començarà a estudiar l’estat de la platja d’Altafulla. La intenció és fer un pla de gestió respectuós amb el medi natural per conservar la sorra del litoral. Després de l’última llevantada, la sorra de la platja es va acumular en diferents zones i va provocar que les instal·lacions de les dutxes, per exemple, quedessin al descobert. El consistori vol protegir l’espai i canviar el mètode d’acció per no haver de portar sorra externa quan la platja es quedi sense després dels temporals.

La consultora ha realitzat classificacions de platges i dunes a Girona, Balears, Cuba o la República Dominicana. Durant els primers encontres amb l’Ajuntament, ja es van parlar d’accions concretes per millorar l’estat de la platja. Com redistribuir estratègicament la sorra acumulada en diverses zones o arranjar el final del carrer Ponts d’Icart, convertint-lo en un pas no asfaltat per evitar les rambles d’aigua que acaben a la platja.

El consistori preveu la instal·lació de panells informatius per tal de respectar l’espai i ser pioners a Catalunya en el manteniment sostenible dels espais naturals del litoral Mediterrani.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ