Vila-seca, capital de les Viles Florides

Vila-seca ha estat l'epicentre de les Viles Florides, una iniciativa que premia els municipis que aposten per la qualitat dels espais verds. Es van lliurar els guardons a 130 municipis de tot Catalunya i, a més, els vila-secans van recórrer els indrets més característics en trenet turístic.

Els jardins del Castell de Vila-seca, un espai verd recentment recuperat, van ser l’indret triat per celebrar la gala Flors d’honor de les Viles Florides. Es tracta d’una  iniciativa que reconeix la qualitat dels espais verds i l’aposta per la sostenibilitat i el medi ambient. Van rebre alguna distinció 130 municipis, entre ells Salou, Altafulla i Torredembarra. Vila-seca té la màxima categoria, amb 4 flors, i va ser l’amfitriona d’una gala que es va celebrar per primera vegada al Camp de Tarragona. Els organitzadors defensen que aquestes actuacions reals al paisatge urbà repercuteixen també en una millora de la qualitat de vida.

A més de l’entrega dels premis, Vila-seca va acollir una àmplia jornada d’actes amb activitats com conferències. L’objectiu és implicar cada vegada més la ciutadania en la cura de l’entorn i donar a conèixer la iniciativa Viles Florides. Per això es van organitzar visites gratuïtes als diferents espais verds de Vila-seca. Els participants van recórrer en diferents trenets turístics indrets com la Torre d’en Dolça o el litoral, entre d’altres. Les entrades disponibles es van exhaurir.