La comunitat indígena Puyanàwa visita l'escola La Canaleta de Vila-seca

Ells són en Puwe i la Vari, dos integrants d'una tribu indígena de l'Amazones, coneguda com els Puyanàwa. Han visitat l'escola la Canaleta de Vila-seca, per conèixer als seus alumnes i transmetre el testimoni del col•legi Ixubay, del Brazil, d'on són professors. Un centre on s'educa amb l'objectiu de conservar la cultura de la tribu Puyanàwa i que està situat a la mateixa selva de l'Amazones. 

Al seu torn, els nens i nenes de la Canaleta, han rebut a la Vari i al Puwe llegint una carta de benvinguda. Després ha començat tot un dia d'activitats que s'ha iniciat amb els alumnes de p5, als quals els han ensenyat els vestits tradicionals per seguir ballant una dança popular, semblant a la sardana, que es fa en rotllanes i agafats de mans. També han realitzat xerrades als alumnes més grans, de la vida a la selva amazònica, i dels perills de l'explotació forestal de la zona natural més gran de la terra.

Des del centre volen plantejar aquest tipus d'activitats tots els anys, ja que consideren que són experiències que poden canviar la manera de veure el món, dels nens i nenes del centre. La Canaleta forma part de la xarxa d'escoles Guardianes de l'Amazonia, motiu pel qual tenen una relació especial amb l'escola Ixubay de l'amazona.