El ple de Vila-seca demana la llibertat dels presos polítics

Govern, Decidim Vila-seca i Vila-seca en Comú van pemetre l'aprovació aquest divendres d'una moció en favor de la llibertat dels presos i una altre contra la criminalització dels CDR. Ho van fer criticant la manca de separació de poder a Espanya, mentre que els grups que s'hi van oposar van acusar als partits independentistes de mentir i de viure en una realitat paral·lela

Vila-seca es va sumar aquest divendres als ajuntaments que en les darrers setmanes han demanat l'alliberament dels presos polítics i s'han mostrat contraris a la criminalització dels CDR. Ho va fer gràcies als vots de l'equip de govern de CiU, de Decidim Vila-seca i Vila-seca en Comú, i amb els vots contraris de Ciutadans, el PSC i el regidor no-adscrit ja que el Partit Popular no va assistir al plenari.

Des del govern, proposant de la moció que demanava la llibertat dels presos, es va criticar durament la manca d'independència del poder judicial a Espanya davant d'una situació judicial dels presos que creuen es fruit d'una revenja.

Una definició de presos polítics que va ser fortament rebatuda pels grups que s'oposaven a la moció. des de Ciutadans van acusar als partits independentistes de defensar un relat plenament inventat.

Mentrestant, la moció contra la criminalització dels CDR es va acabar aprovant gràcies a una transacció al darrer moment entre Decidim i el govern, que demanava no defensar explícitament la desobediència. Un ple de Vila-seca que va aprovar el pla econòmic i financer per al proper exercici després de superar el límit de la despesa en el darrer any, fet criticat per tota l'oposició, que va acusar al govern de manca de rigor pressupostari.