Vila-seca regula de nou la convivència i el civisme al municipi

Garantir la seguretat ciutadana, el control del soroll i actes incívics o la protecció del medi ambient, amb especial atenció a les platges de municipi. Aquests són els principals objectius de la nova ordenança de Civisme i Convivència que va aprovar aquest divendres el ple de Vila-seca per àmplia majoria.

En aquest sentit, s'apliquen restriccions a algunes activitats recreatives o comercials per a garantir la convivència dels residents i els visitants, així com la delimitació d'horaris pel que fa a l'emissió de sorolls. Pel que fa a les platges, un dels aspectes més destacats és la prohibició de fumar a la sorra de les mateixes, un aspecte que es començarà a aplicar de manera parcial aquest mateix estiu.

L'aprovació del nou text només va comptar amb el vot contrari dels comuns. Tot i que la formació ha estat proactiva en la inclusió de punts en la nova ordenança pel que fa a les propostes tècniques, creuen que aquesta no compta amb propostes polítiques com, per exemple, la delimitació d'una platja per a gossos al municipi. Un vot en contra que va ser lamentat per part del govern.

EL ROMANENT COMPLETA EL PRESSUPOST

Un plenari en què també es va donar compte de la liquidació del pressupost de l'any 2023, que deixa un romanent de tresoreria de 4,6 milions d'euros. Una partida que, gràcies al deute zero que té el consistori es pot destinar íntegrament a despesa corrent.

En aquest sentit, el plenari va aprovar una modificació de crèdit a tal efecte. A nivell d'inversions es planteja una partida d'1,3 milions destinada a la renovació de xarxes pluvials i residuals i del canal paral·lel a l'avinguda del Raval de la Mar. També una altra 450.000 euros per continuar amb la transformació de la Torre d'en Dolça en un equipament esportiu i de lleure. També es destinaran 160.000 euros a la redacció del nou POUM del municipi.