Vila-seca tira endavant la pujada del 8% de l'IBI

Vila-seca se suma als municipis que pugen l'IBI. El ple d'octubre va aprovar l'increment d'aquesta taxa un 8%. A la pràctica, això es traduirà en un ingrés extra d'un milió d'euros per a l'Ajuntament i un sobrecost mensual de 3,2 euros per a habitatges de menys de 100 , que és la mitjana del municipi.

L'equip de govern va fer valdre la seva majoria absoluta per donar llum verda a la pujada, que també va comptar amb els vots favorables del PSC i els comuns. Vila-seca Segura va defensar que es tracta d'una mesura justa i acurada en la línia de la tendència generalitzada.

Ple vila seca octubre

El PSC es va alinear amb l'equip de govern votant a favor de la pujada de l'IBI, juntament amb Vila-seca en Comú. Els únics que van votar en contra van ser Decidim i VOX.

A diferència de molts municipis, Vila-seca no ha apujat la taxa de la brossa. Tot i això, sí que es va aprovar una modificació del vialer per actualitzar la categorització d'algunes zones del polígon Alba que passaran a pagar més per la recollida de residus en tractar-se de sòl industrial.

El ple també va aprovar la transferència de mig milió d'euros de la subvenció de l'Estat per a la remodelació del passeig marítim. D'aquesta manera, es podran licitar les obres un cop acabi el procés d'adjudicació.