La reconversió de Vila-seca en una 'smart city' començarà per La Pineda

Vila-seca s'acosta al futur fent passos de gegant cap a la terra promesa de les 'smart cities'. El consistori espera adjudicar durant les setmanes vinents un contracte que serà clau per convertir La Pineda en el primer nucli del municipi plenament digitalitzat i gestionat de forma intel·ligent.

L'objectiu a llarg termini és disposar de tota una xarxa de dispositius i sensors repartits per La Pineda que donin dades en temps real sobre la qualitat de l'aire, els fluxos de persones, la disponibilitat d'aparcaments, la contaminació acústica, l'estat de netedat dels carrers o el perill d'inundacions. 

D'aquesta manera, l'Ajuntament prendrà decisions més acurades millorant el dia a dia de vila-secans i turistes.

Fins a set empreses es disputen els diferents lots d'un contracte que inclou el desplegament de la fibra òptica al llarg de més de 2,5 quilòmetres de La Pineda, un pas imprescindible per construir la xarxa d'informació.

Aquesta fase també preveu instal·lar els primers dispositius, com seran dues càmeres al Centre Cívic i al Pavelló amb capacitat per contar persones i llegir matrícules.

Centrecivic 2023 pineda

PENDENTS DE LA RENATURALITZACIÓ DEL FRONTAL MARÍTIM

Un dels punts on s'instal·laran més dispositius serà al passeig marítim. Tot i això, la seva transformació radical de cara als dos anys vinents impedirà implantar aquesta xarxa fins que les obres no acabin el 2025.

Un projecte que també s'adjudicarà aviat i que compta amb 13 empreses aspirants.

UN ALTRE CONTRACTE CLAU

El pròxim 31 d'agost també acaba la licitació d'un segon contracte que fa referència al disseny de la plataforma digital que ha de centralitzar tota la informació que es reculli de les càmeres i sensors.

Es tractarà d'una eina amb una part oberta a la ciutadania i una altra únicament per a la gestió de l'administració municipal.

Ambdós contractes sumen més d'1,2 milions d'euros i formen part del projecte Cal·lípolis Next Generation, finançat pels fons de recuperació europeus.