Vila-seca obre un nou carrer i reordena els punts de recollida d'escombraries

El casc històric de Vila-seca disposa des d'avui d'un nou accés en obrir-se la cruïlla dels carrers Beatriu de Queralt i de les Creus. És una mesura que forma part del pla de millora integral engegat l'any 1993 i que implementarà la mobilitat a la zona. L'acció es complementa amb la reordenació dels punts de recollida d'escombraries del nucli antic.

A les 9 en punt del matí han acabat oficialment les obres d'obertura del carrer Beatriu de Queralt, un nou pas a peu i de vehicles que lliga amb els carrers del Pou i de les Creus. Aquesta via acosta en línia recta a punts cèntrics d'expansió de Vila-seca, com pot ser l'escola la Canaleta, i respon a la necessitat de complementar la mobilitat al cor antic del municipi. Tot va començar amb l'expropiació i compra d'aquesta antiga casa, pas previ a l'execució definitiva del projecte.

L'adequació del carrer ha costat 250.000 euros i ha contemplat la creació de nous espais de descans, amb un mobiliari urbà que intenta aprofitar al màxim l'espai reduït. També destaca la nova disposició dels punts de recollida d'escombraries. Aquest i un altre a Verge de Montserrat substitueixen els de la Plaça de l'Esglèsia i la Plaça de Voltes.

El Pla General d'ordenació de Vila-seca va arrencar fa 24 anys, amb actuacions diverses com la creació del Raval de la Mar i l'obertura d'altres carrers antics. En la mateixa línia es preveu tancar aviat la licitació de les obres del nou aparcament a la zona de l'escola La Canaleta.