La Colla Vella recupera el títol del Concurs de Castells 18 anys després

La Colla Vella va trencar ahir l'hegemonia dels Castellers de Vilafranca i 18 anys després el títol de guanyador del Concurs de Castells va tornar al Portal Nou vallenc. Els rosats no van donar opció als seus rivals i sense especular van completar per primera vegada al seu historial els dos castells sense folre en una mateixa actuació a més de carregar el 3d10 per tonar a regnar al Concurs

Finalment la lògica va imposar el seu discurs que qui fa la millor temporada acaba imposant-se al Concurs de Castells. Una teoria que després de començar a difuminar el color verd de les anteriors edicions ara fa dos anys es va tornar rosada del tot aquest diumenge a la Tarraco Arena Plaça.

I és que la Colla Vella va demostrar des del primer moment perquè era l'única colla en arribar al certamen amb les seves principals apostes, els castells sense folre, ja descarregades aquesta temporada. I ho van fer amb un castell que només té etiqueta rosada des de fa temps, un 4d9 sense folre nerviós però amb la solvència habitual dels vallencs.

Un castell que va col·locar a la Vella en una primera posició entre els favorits que ja no va abandonar mai, ja que a la segona ronda van demostrar que tot i les importants baixes podien també amb l'altre castell desfolrat, un 2d8 que van treballar a la perfecció per a convertir-se en la segona colla en descarregar el dos grans monstres sense folre en una mateixa actuació.

Amb més de mig Concurs a la butxaca els d'Albert Martínez no van especular a la tercera ronda i van optar per un 3d10 emmanillat que van haver de treballar al límit per a carregar-lo per segona vegada aquest curs i per a sentenciar un títol que tornava al Portal Nou 18 anys després.

Una Colla Vella que, tot i el gran moment viscut al Concurs no passa pàgina encara d'una temporada que vol rematar per la porta gran a la Plaça del Blat d'aquí a  dues setmanes