Valls actua d'urgència per consolidar la zona esfondrada a tocar del Museu Casteller

Ensorrament a Valls, a tocar del Museu Casteller, en un immoble annex al futur equipament. Va caure ahir a la tarda, a la zona dels arcs medievals. Aquest divendres els tècnics han començat a treballar de forma urgent per garantir l'estabilitat de la zona afectada. 

Segons assegura l'Ajuntament de Valls, no hi ha hagut cap afectació a l'equipament, ni a l'estructura dels arcs medievals apuntats de la plaça de davant del Museu. Un ensorrament però, que s'ha produït a pocs metres de la façana del futur equipament. Concretament l'ensorrament ha afectat el pilar d'aquest edifici que formava part de les restes de l’enderrocament executat en la fase d’esponjament de la zona per obtenir el solar per al Museu Casteller. Aquestes restes es van conservar perquè ajudaven a la subjecció dels arcs. 

En qualsevol cas, l’Ajuntament ja havia previst recuperar patrimonialment aquests arcs medievals d’acord amb les indicacions de la Comissió de Patrimoni i del departament de Cultura de la Generalitat. Les obres que han començat aquest divendres de forma urgent intentaran evitar nous despreniments i a la vegada assegurar l’estabilitat dels arcs fins l’execució, en una fase posterior, de la seva recuperació completa.