Moltes llums i alguna ombra a la diada de La Bisbal

La diada de La Bisbal va donar aquest dimecres el tret de sortida a 15 dies frenètics d'activitat castellera. A la localitat del Baix Penedès es va veure la millor actuació feta mai un 15 d'agost per part de la Colla Vella i el millor castell descarregat per part de la Colla Joves en forma de 2d8 sense folre, tot i que no tothom va sortir content de plaça. També va haver castells a Tarragona quatre dies abans de Sant Magí

El carrer del doctor Robert de La Bisbal va tornar a ser una dura prova per a les colles de Valls i per als Castellers de Vilafranca, que tot i signar la millor actuació global vista mai el 15 d’agist, van sortir de plaça amb sensacions agredolces amb major a menor mesura.

Qui en va sortir més ben parada va ser una Colla Vella que va completar la millor actuació vista mai a La Bisbal amb tres castells de la gamma Extra. Els rosats van repetir, no sense treball, a primera ronda el 5d9 amb folre descarregat la temporada passada per a atacar a la segona un 4d9 amb el pilar que va treballar intensament des del primer moment per a trencar-se poc després de la carregada. Els del Portal Nou van tancar les rondes de castells amb el cinquè 9d8 del curs, al que van sumar el pilar de set amb folre.

I si la millor actuació va ser de la Vella, el millor castell del dia i vist mai a La Bisbal va ser per a una Joves que es va guanyar una nova placa a la façana de la Societat Bisbalenca descarregant el segon 2d8 sense folre del curs a la primer ronda després d'un intent desmuntat. uns vermells que van anar de més a menys, encallant-se a la segona ronda amb un intent desmuntat de 5d9 amb folre i un altre de 3d9 folrat. Un 3d9 que sí van descarregar finalment juntament amb el pilar de sis.

Tampoc van sortir amb bones sensacions de plaça uns Castellers de Vilafranca que després de tres rondes de castells on van aconseguir l'objectiu de recuperar la confiança després de la caiguda del passat dissabte, i on van descarregar el 2d9 emmanillat i el 3 i el 4d9 amb folre, van veure com a la ronda de pilars els quedava en carregat el pilar de vuit.

També va haver castells aquest 15 d'agost com és habitual a les festes de sant Roc del carrer Cós del Bou de Tarragona. La Jove de Tarragona va aprofitar la diada per a rodar les estructures que han de pujar un pis més per Sant Magí com el 2d8 amb folre, el 5d8 o el pilar de set, a més del 4d8 amb l'agulla. Els van acompanyar uns Castellers de sant Pere i sant Pau que van tornar a descarregar la clàssica de vuit juntament amb el pilar de sis