Així serà la tercera Clàssica Xavi Tondo

El 6 de maig els millors ciclistes del futur tenen una cita amb Valls i amb una prova puntuable per a la Copa d'Espanya elit i sub23. El recorregut serà pràcticament idèntic al de l'any anterior: això significa que l'espectacle està assegurat. També a TAC12.

Aleksandr Grigorev va ser el guanyador del 2017 després de culminar una escapada amb Arnau Solé i que va començar al Coll de Belltall, on ningú imaginava que es trencaria la cursa. Aquest serà un dels punts forts de muntanya, a més del Coll de Lilla, de segona categoria.

Abans, però, la Clàssica Xavi Tondo completarà uns 50 quilòmetres previs des de Valls cap a Vilabella, passant per Bràfim, el Pla de Santa Maria, Vila-rodona i el Pont d'Armentera. És l'escalfament previ a un circuit que es completarà 2 cops i on s'esperen les principals rampes de la Copa, de Sarral a Montblanc per ascendir un altre cop i buscar la meta a pocs metres del pavelló que porta el nom del millor ciclista de la història local.

L'únic gran canvi de ruta és que tant les metes volants com la sortida i l'arribada se situaran aquí i no pas a l'altre sentit del carrer. Seran 171 quilòmetres amb de 25 equips 175 corredors, 7 per esquadra i no pas 9 com fins ara.

El 2017 Miguel Induráin va ser el director honorífic de la prova i aquest cop ho serà Joaquim Rodríguez: Purito era bon amic de Tondo.


La tercera Clàssica es viurà el matí del 6 de maig. Amb un pressupost de 20.000 euros finançat en gran mesura per l'ajuntament, la cursa té el futur garantit fins al 2019. Més enllà caldrà replantejar el projecte si no arriben altres ajuts.

Com sempre, TAC12 emetrà un resum ample de la Clàssica, que pot decidir la general de la Copa d'Espanya elit-sub23.