L'habitatge comunitari de Ca Robusté ja respira vida

A Ca Robusté ja hi viuen les primeres persones després de quasi dos anys d'obres per rehabilitar aquest històric edifici vallenc. Es va aixecar el segle XIII, però no ho sembla, perquè el seu interior és nou de trinca. Tot plegat no hagués estat possible sense un pioner projecte de la cooperativa La Titaranya. S'han ubicat dins l'immoble set pisos de protecció oficial, oficines i una sala polivalent.

El model triat ha estat el de l'habitatge comunitari per trencar amb el model capitalista, establint una solució intermitja entre la compra i el lloguer. Per començar, una entrada de 20.000 euros i, a partir d'aquí, una quota mensual menys cara que un lloguer a preu de mercat.

Aquest projecte vol lluitar contra l'especulació i, alhora, recuperar la vida en comunitat. Els pisos no compten, per exemple, amb electrodomèstics o espais d'usos que no són diaris, sinó que són compartits entre els veïns. Mentrestant, La Titaranya no s'atura aquí. El pròxim pas serà exportar el projecte d'habitatge comunitari a Ca l'Alemany, també al barri antic, amb una quinzena de pisos, però sense data fixada.