Castells de vuit en l'homenatge als grallers de la Joves

Cap de setmana casteller marcat per la pluja, que va obligar a cancel·lar actuacions com la de la Jove de Tarragona a Riudecanyes. A Valls, i sota el sostre del local de la Colla Joves, es van veure els primers castells de vuit de l'any de la mà dels Minyons de Terrassa. Ho van fer en el marc de l'homenatge a l'escola de Grallers de la Joves, que compleix 40 anys

Valls va veure aquest dissabte els primers castells de vuit pisos de la temporada. Ho va fer de la mà dels Minyons de Terrassa, que van descarregar la seva primera clàssica de vuit del curs a la Diada del Graller organitzada per la Colla Joves, que a causa de la pluja es va dur a terme a l'interior del local del carrer d'en Gassó. Els malves van estrenar d'aquest manera el 4d8 aquest temporada, així com el pilar de 6 amb que van tancar l'actuació.

Pel que fa als amfitrions, els de Francesc Ramon van completar la segona diada del curs novament amb castells de la gamma alta de set, entre ells el primer 2d7 del curs vermell, al que van acompanyar del 5d7 i el 4d7. A la mateixa diada també van estrenar temporada els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Nois de la Torre, els dos amb sensacions força positives. Els tarragonins van obrir curs amb tres castells de la gamma alta de set com el 5d7 i el 3 i el 4d7 amb l'agulla, mentre que els torrencs van completar dos castells de set bàsics que es converteixen en els més primerencs de la història de la colla blau cel.

Una actuació que va servir per acabar la celebració dels actes pel 40è aniversari de l'escola de grallers de la Colla Joves. Uns actes que també van estar marcats per la pluja, que va obligar a traslladar-los al local. Entre ells una concentració de grallers i timbalers actuals i veterans, on es van poder sentir peces antigues i l'himne de la Colla Joves.

Un seguit d'actes duts a terme en col·laboració amb l'escola municipal de música Robert Gherard, de la que l'escola de la Joves va ajudar a posar els fonaments ara fa quatres dècades