Proclamen Pepa Plana Ambaixadora dels Xiquets de Valls

És el gran acte previ que escalfa motors per a la primera gran cita castellera que obre la temporada a la plaça del Blat de Valls. Des de 2011 els Xiquets de Valls homenatgen una persona o entitat atorgant-li el títol d’ambaixador de les colles vallenques. Un reconeixement mutu, ja que l’homenatjat serà l’encarregat de donar visibilitat als castellers vallencs arreu. Això, l’ambaixadora d’enguany ja ho fa de forma espontània quan tanca els seus espectacles de circ amb el toc de gralla i fent l’aleta. La vallenca Pepa Plana internacionalitza així el fet casteller.

SORTEIG DE L'ORDRE D'ACTUACIÓ

La canalla de les dues colles castelleres de la capital de l’Alt Camp va ser l’encarregada d’entregar la distinció a la pallassa que l’any passat va rebre el Premi Nacional de Cultura en la modalitat de circ. L’alcaldessa, per la seva banda, li va posar el mocador casteller que l’identifica com a ambaixadora dels Xiquets de Valls.

En el decurs de l’acte realitzat a les portes del Museu Casteller, Pepa Plana, va ser l’encarregada de sortejar l’ordre de sortida de la diada de Sant Joan. El sorteig el va guanyar la Vella, que va escollir obrir plaça.