Les colles del Camp de Tarragona destaquen a la Nit de Castells

Valls va tornar a ser aquest dissabte l'escenari de la Nit de Castells, que va premiar els millors moments de la temporada 2017. La Joves de Valls, la Jove de Tarragona i els Nois de la Torre van destacar en una nit que va repartir fins a 14 premis

A poques setmanes de començar els assajos de la nova temporada, el món casteller va fer una darrera mirada a la temporada 2017 per a entregar els reconeixements a les colles que hi van destacar per diversos motius. Ho va fer al centre Cultural de Valls en una nova edició de la Nit de Castells, on les colles del camp de Tarragona hi van tornar a tenir un paper destacat.

Així la Colla Joves Xiquets de Valls va ser una de les triomfadores de la nit amb dos guardons, el premi a la Iniciativa Social, pel repartiment de beques menjador durant les festes de Nadal a infants amb pocs recursos, i sobretot el del moment de la temporada gràcies al 2d8 sense folre descarregat a la Diada Nacional de Valls, que destacava la gran tasca feta amb aquets castell.També a Valls es va quedar el premi a la Imatge de la Temporada , impulsat per primer cop per la Xarxa i TAC12 i que va recaure en César Torrijos de la Colla Vella i el seu 'No Afluixeu' a la Diada de Santa Úrsula als Conseller Mundó i Turull en referència al moment polític del país. Em aquest sentit, la Nit de Castells també va reconèixer el Conseller de Cultura Lluís Puig com a Ambaixador dels Castells.

Altres colles del territori premiades van ser la Jove de Tarragona com a millor campanya de comunicació per "El nostre Camí", que ha marcat a través de diferents vídeos i campanyes comunicatives la seva gran temporada, i els Nois de la Torre, que van rebre el premi descarregat a la colla que ha mostrat una bona progressió sense cap caiguda.També es van quedar al camp de Tarragona els premis de fotografia, el de la categoria professional per al fotògraf vallenc Pere Toda i el de la categoria popular per al casteller dels Nois de la Torre Aitor Úbeda.

Altres premis destacats van ser el de la trajectòria castellera per a l'ex-cap de colla dels Castellers de Vilafranca Francesc Moreno "Melilla" o el de la Plaça de la temporada per al Mercadal de Reus