Els jutjats donen la raó als treballadors del Pius que hauran de treballar menys hores

El Jutjat social de Tarragona ha donat la raó a Comissiona Obreres i obliga la direcció del Pius Hospital de Valls a retallar novament la jornada laboral a 133 treballadors, que des del 2016 havien de fer 48 hores més anuals amb el mateix sou. També s’accepta la demanda sindical conjunta per declarar nul el calendari laboral d’aquell any.

Ara fa dos anys, les negociacions del conveni col·lectiu dels treballadors del Pius Hospital van ser tenses i van anar acompanyades de mobilitzacions i concentracions. Finalment, la direcció del centre es va collir al conveni general per incrementar les hores laborals i dibuixar un calendari de treball que no va acontentar els treballadors, que van denunciar les condicions imposades.

Ara, el jutjat social de Tarragona, ha estimat les demandes dels treballadors. Entén que el total  d’hores de treball anual dels treballadors assistencials del centre, 133 en total, s’hauria de rebaixar en 48 hores i declara nul el calendari establert l’any 2016, encara vigent. Un punt aquest, valorat especialment des del comitè d’empresa, que ha assegurat que el calendari, encara vigent, havia empitjorat les condicions de treball.Ara, la direcció del Pius Hospital, coincidint també en el temps amb la negociació del conveni general, valora la viabilitat de recórrer la decisió del jutjat social de Tarragona o entomar-la.