El Camp de Tarragona reviu l'1-O durant el cap de setmana tornant als col·legis electorals

Aquest cap de setmana també hi ha hagut actes de commemoració de l'1 d'octubre a vila-seca, Torredembarra, Constantí o Altafulla. Els veïns han tornat als col·legis electorals i han reivindicat el Referèndum amb cultura popular i sopars de germanor.

A Vila-seca una cinquantena de persones van participar de la jornada de record del referèndum de l’1 d’octubre. Diversos col·lectius i entitats van organitzar una marxa per tots els col·legis electorals que van obrir aquell dia. L’acte va acabar al Centre Cívic la Formiga, l’únic punt de votació de la població on es va presentar la Guàrdia Civil. Allí es va fer un mural on diversos veïns van enganxar missatges de record i es va llegir un manifest.

A Torredembarra, l’escola Antoni Roig és un dels punts on es va commemorar el primer aniversari de l’1 d’octubre. Aquest va ser un dels centres on fa just un any es va votar i així ho va recordar una gran pancarta a les portes del centre. També es van penjar fotografies dels polítics a la presó o l’exili. Un acte on la cultura popular hi va tenir protagonisme, amb l’actuació del Ball de gitanes i dels Nois de la Torre. La commemoració es va celebrar a l’escola Antoni Roig i també al Molí de Vent i l’Antina, els tres centres que van ser col·legi electoral l’1 d’octubre.

A Constantí els actes per commemorar l’1 d’octubre van començar un cop va acabar l’Aplec de la Sardana. Es va llegir un manifest a l’institut on es va votar fa just un any i després els participants van anar, tots junts, fins a la plaça de l’església, on hi va haver diferents actuacions i van penjar llaços grocs. Una commemoració per recordar un dia que va significar un punt d’inflexió.

A Altafulla, la commemoració de l’1 d’octubre va començar a l’institut, ja que va ser col·legi electoral fa just un any. La cultura popular també va tenir presència a la concentració, amb els bastoners i els castellers. El protagonisme, per les urnes i una gran estelada, que van encapçalar la marxa fins al consultori mèdic, on es va inaugurar la plaça de l’1 d’octubre. Aquesta cercavila de l’1 d’octubre la van organizar l’assemblea i el CDR d’Altafulla, entre d’altres entitats.