Torredembarra obre el Concurs de Castells aquest diumenge sense favorit clar

La Plaça del Castell de Torredembarra acollirà diumenge les onze primeres colles participants del Concurs de Castells. Els Castellers de Badalona, actuals guanyadors, tornen a estar entre els favorits amb els Castellers de l'Alt Maresme, els Castellers de Figueres i el de Castelldefels. L'única colla del territori seran els Castellers d'Altafulla

El Concurs de Castells obre el teló aquest diumenge a les 10 del matí i, per tercera vegada, ho fa Torredembarra. 11 colles es donaran cita a la Plaça del castell, si el temps enguany ho permet, per a intentar agafar el relleu dels Castellers de Badalona, guanyadors de la jornada de la Torre ara fa dos anys.

Uns Castellers de Badalona que tornen a estar entre els favorits per a endur-se el títol, amb el 2d7 carregat aquesta temporada. UN castell que podria ser decisiu, a l'espera de si es pot tornar a veure un castells de vuit com al 2016. L'altre colla que ha descarregat el 2d7 és una de les debutants al certamen, els Castellers de l'Alt Maresme.

Darrere d'aquestes colles es situen aquelles que enguany han descarregat castells de la gamma alta de set. Són els Castellers del Poble Sec, millor colla històrica de les que participen, castellers de Castelldefels, Castellers de Figueres, segons al 2016, Castellers de sant Vicens dels Horts, tercers fa dos anys, o els altres debutants al Concurs, els Castellers de Mollet.

Amb l'objectiu de fer el primer castell de la gamma alta de set enguany arriba l'única colla del camp de Tarragona que participa a Torredembarra, uns Castellers d'Altafulla que tenen en el 5d7 i algun dels castells amb agulla com a grans objectius per diumenge. la jornada la completaran els Castellers del riberal de la Catalunya Nord, els Matossers de Molins de Rei i els Castellers de Caldes de Montbui.

La jornada de Torredembarra, en directe a través de TAC12 a les deu del matí aquest diumenge