La Generalitat insisteix que el desviament obligatori de camions de l'N-340 és l'única solució immediata

El director general de Transports i Mobilitat demana comprensió als transportistes tarragonins, que ja han amenaçat amb una jornada de vaga per protestar contra el desviament obligatori per l’AP-7 entre Altafulla i Vilafranca. Pere Pedrosa, que assegura que ja s’ha reunit amb representants de la FEAT, reivindica la mesura com la única viable per minimitzar la sinistralitat a la Nacional 340.

Pels transportistes, que se senten assenyalats, el desviament obligatori només seria acceptable si això no els implica pagar cap peatge. Un sobrecost, asseguren, que els causa greus perjudicis econòmics. En aquest sentit, també la Cambra de Comerç de Tarragona ha fet arribar al ministeri de Foment i a la Generalitat un manifest en què reclama que s’incrementin les bonificacions. La Generalitat ja ha advertit que no pot fer front a aquesta despesa i considera inviable la proposta.

Actualment, les bonificacions del peatge al tram obligatori oscil·len entre el 45 i 50% del preu total. La Cambra reclama que s’arribi al 75%, comparant-ho amb d’altres punts de l’Estat amb mesures similars.